ČUDO OD DEVOJKE (20) IZ SRCA ŠUMADIJE: Otac je umro pred njom kad mu je mašina otkinula ruku, a majka od raka - iKragujevac


Vesti

Jeleni Živković (20) iz sela Šume kod Topole, je otac preminuo 2015. godine, a majka 2017. godine. Od tada ona na porodičnom imanju živi sama. Otac joj je preminuo od posledica rada na mašini koja mu je odsekla ruku i to u njenom prisustvu, majka se razbolela godinu dana kasnije.

Starije, udate sestre su pomagale finansijski, a najmlađa Jelena je bila uz majku, tada je bila treća godina srednje škole.

- Ja sam onda rekla sebi da ću ja da muzem krave i da idem u školu, da bih i ja mogla nešto da joj dam, da ne bude da sestre mogu, a je ne mogu - priča Jelena,

Iako veoma mlada preuzela je sve teške poslove na sebe. Straha, kaže, više nema.JELENA Z1.jpgKrenula sam dalje

- Imala sam veliki strah kada mi je otac umro, u mom prisustvu, onda sam imala strah od svega. A kad mi je majka umrla, onda sam rekla sebi "Ili idem napred ili stajem" i nastavila sam.

Želja joj je da pokrene školu jahanja i da svoje znanje prenese i na druge. Kobilu Ajše je dobila od strica kada je bila mala i ta ljubav je neopisiva. Na onome što ona ume, pozavideli bi joj i vrsni dreseri konja. Odlučila je da ostane tamo gde su joj koreni, kaže, ništa drugo joj ne treba.

- Sve što sam želela u životu ostvarila sam - kaže ova davdesetogodišnja devojka. - Sada želim samo zdravlje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu