Važno za sve koji letuju u Grčkoj: Ako dobijete kaznu za parkiranje, kući nećete moći pre ponedeljka - iKragujevac


Vesti

Ukoliko ove godine budete letovali morate imati na umu da se držite saobraćajnih propisa jer jedna kazna može biti dovoljna da vam upropasti letovanje.

Naime, prema rečima Aleksandra Seničića direktora Jute, grčki Zakon o bezbednosti u saobraćaju je promenjen i odnosi se na celu zemlju. Međutim, u Severnoj Grčkoj sprovođenje ovog zakona je malo specifično.

- Za jedan deo prekršaja se skidaju tablice, zbog čega možete doći u situaciju da zateknete kaznu za plaćanje i gde da se javite, a tablica nema. To može biti, na primer petak, a oni ne rade do ponedeljka i onda imate problem jer ne možete da krenete kući. Takve stvari su se mnogo puta dešavale, izjavio je Seničić za "Telegraf".

Dobra vest je kazne nisu stravične i kreću se od 25 do 80 evra. Ipak, nešto što mnogi rade tokom vožnje, ove godine će se papreno naplaćivati kazne.

- Višestruko su uveli kazne za priču telefonom, nevezivanje pojasa i brzinu. Ono što je osnovna novina jeste zabrana vožnje u papučama i bez obuće. U našem Zakonu to, recimo postoji već 15 godina, ali kod njih je tek sad uvedeno.

Ono što je specifično gore na severu je da nema mnogo policijskih stanica i da tih kontrola zaista nema previše. Ali, bolje preventivno delovati i držati se saobraćajnih propisa.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu