Poseta IT eksperta iz Izraela - iKragujevac


Vesti

U organizaciji Grada Kragujevca i Biznis – inovacionog centra, IKT Klastera uz podršku Programa za razvoj Ujedinjenih nacija, UNDP-a u Kragujevcu gostuje IT ekspert iz Izraela Majkl Mizrahi. Mizrahi je direktor AtoBe startap akceleratora na Fakultetu inženjerskih nauka u Jeruslimu (Azrieli College of Engineering) i šef Odseka za istraživanje, inovacije i preduzetništvo, inače dobitnik je nagrade Preduzetnik godine u Izraelu. Tokom svoje stručne posete Kragujevcu održao je niz predavanja u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, na Prirodno matematičkom fakultetu i Fakultetu inženjerskih nauka a razgovarao je i sa predstavnicima IT kompanija. NJegova poseta deo je programa Dana Izraela u Kragujevcu.

Studentima i mladim preduzetnicima Mizrahi je predstavio praktične ideje koje su uspešno implementirane u Jerusalimu a govorio je i o kreiranju i počecima starapa u Izraelu, preduzetništvu i inovativnim rešenjima softverskih problema, predstavljanju i pozicioniranju postojećih IT rešenja na globalnom, svetskom tržištu.

Govoreći o načinu funkcionisanja starapova u Izraelu, Mizrahi je u izjavi istakao da je u osnovi svega obezbeđivanje startap akceleratora u okviru fakulteta kao platforme za dalji rad uz korišćenje savremene opreme. Mladi inovatori, budući preduzetnici posredstvom takvih organizacija dobijaju podršku u vidu saveta, mentorstva, obuke, korišćenja opreme a susreću se i sa potencijalnim investitorima.

Cilj mojih predavanja i razgovora sa mladima je da pokažem način funkcionisanja startapa u Jerusalimu i smatram da će to doneti benefit lokalnoj zajednici kao i nove poslove IT sektoru. Mi smo začetnici startap akceleratora a to je pomoć studentima i profesorima kako da od tehnološke ideje dođu do startap kompanije, kaže Mizrahi. U tome su ključna četiri alata koji moraju da se obezbede, a to su prostor gde će raditi, profesionalna pomoć profesora sa fakulteta i stručnih saradanika iz drugih zemalja kao i laboratorije u kojima bi studenti vežbali. Pored toga, važan je intenzivan proces učenja kroz koji oni stvaraju viziju kako i na koji način od tehnološke ideje doći do startap kompanije, objasnio je Majkl Mizrahi.

 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu