GRADU NEDALEKO OD KRAGUJEVCA HITNO TREBA 400 RADNIKA: Ukoliko je vaša profesija na SPISKU - obavezno se javite - iKragujevac


Vesti

Privreda Svilajnca traži 400 radnika gotovo svih zanimanja.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, danas je u tom gradu, otvorio Sajam zapošljavanja, na kome su 24 firme iskazale potrebu za više od 400 radnika.

- Gradili smo Svilajnac i za 11 godina, dočekali, da naše i svetske firme u ovom gradu, traže da zaposle 400 radnika - rekao je Milanović dodajući da se raduje ovom uspehu u Svilajncu kao i zbog uspeha Srbije kao što je otvaranje auto puta kroz Grdelicu.

Firme koje učestvuju na sajmu traže gotovo sva zanimanja, najviše proizvodna, zanatska, pa sve do sezonskih radnika. Od više od 400 radnika, koji se traže, preko 300 su bravari, zavarivači, vozači šlepera, automehaničari, vodoinstalateri, električari, vozači viljuškara, tapetari, farbari, stolari, konobari, pekari, kuvari, šankeri, poslastičari, mesari, trgovci, kozmetičari, mesarski i veterinarski tehničari, nekvalifikovani radnici... Traže se i radnici u proizvodnju, učitelji, medicinari, knjigovođe, komercijalisti na terenu...

IT firme traži inženjere elektronike i mašinstva, prehrambene diplomirane ekonomiste i tehnologe, građevinske inženjere građevinarstva sa licencom...

Milanović, za ovako veliki broj radnih mesta, ističe da je dokaz "da je privreda Svilajnca doživela uspon dolaskom stranih investicija ali i razvojem sveukupne privredne klime u opštini koja je ojačala i domaće kompanije a što je Svilajnac pozicioniralo kao lidera u privredi Pomoravskog okruga".

- Svilajnac je postao Industrijski centar u kome radi i veliki broj ljudi iz gradova celog regiona, a Svilajnčani imaju izbor radnih mesta i poslodavaca - rekao je Milanović.

Milanović je istakao da je "Svilajnac u poslednjih 11 godina, vredno i u kontiunuitetu radio na podizanju privrede, dovođenju stranih investicija i stvaranju povoljne investicione klime za domaće i strane ulagače".

- Izgradili smo dve industrijske zone koje su potpuno funkcionalne, infrastrukturno i komunalno opremljene i imaju izuzetan geografsko saobraćajni položaj, što Svilajnac stavlja u sam vrh ponude, kako centralne Srbije, tako i ostalog dela zemlje u smislu potencijala i atraktivnosti za investiranje - objasnio je Milanović.

Milanović je dodao da je Svilajnac jedina lokalna samouprava u Pomoravskom okrugu koja ima Slobodnu carinsku zonu koja investitorima nudi brojne olakšice i stimulacije u poslovanju.

 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu