Besplatna članarina za đake prvake u Dečijoj biblioteci - iKragujevac


Vesti

Dečije odeljenje Narodne biblioteke u Kragujevcu otvoreno je za najmlađe čitaoce svakog radnog dana. Dosta mališana redovno posećuje biblioteku.Međutim, iako je članarina za decu do osam godina i učenike prve godine srednjih škola besplatna, broj članova se poslednjih godina ne povećava.

Čitanje ima važnu ulogu u odrastanju svakog deteta.

Kroz različite knjige i likove, najmlađi čitaoci upoznaju nove situacije, okolnosti i principe po kojima funkcioniše svet oko njih.

Dečije odeljenje Narodne biblioteke u Kragujevcu, poseduje veliki broj enciklopedija, knjiga, lektira, romana, istorijskih knjiga i dosta mališana redovno posećuje ovu ustanovu.

Međutim, s obzirom na to da je članarina besplatna za decu do osam godina i učenike prve godine srednjih škola, broj članova poslednjih godina se nije povećavao.

Svaki član ima pravo da uzme do četiri knjige koje će vratiti u roku od mesec dana. Čitaoci biraju knjige u skladu sa svojim interesovanjima.

Dečiji bibliotekari pozivaju roditelje da dođu sa svojom decom i učlane ih u biblioteku, a potom izaberu knjige koje će njihovi mališani čitati.

Na taj način deca će razvijati pozitivan odnos i ljubav prema knjizi.

 

Izvor: RTK

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu