Efikasniji komunalni sektor u JKP Šumadija - iKragujevac


Vesti

KRAGUJEVAC - Gradska komunalna preduzeća Čistoća, Gradske tržnice, Zelenilo, Parking servis i Gradska groblja od 1. januara zvanično su objedinjena i funkcionišu kao jedno preduzeće – Javno komunalno preduzeće Šumadija.

Prema rečima direktora Šumadije, Nemanje Dimitrijevića, urađena je nova organizaciona šema preduzeća, a iako su usluge objedinjene, sve službe rade uobičajeno. Oko 30 radnika se nije izjasnilo.

Statusno pripajanje preduzeća je završeno, usluge su objedinjene, a nova organizacija rada stupila je na snagu od 1. januara ove godine.

Sve službe funkcionišu normalno, a prema rečima direktora Šumadije Nemanje Dimitrijevića, osnivanjem novog preduzeća komunalni sektor funkcionisaće brže i bolje.

Troškovi poslovanja biće smanjeni, a sa novom organizacionom šemom preduzeća povećaće se efikasnost u upravljanju.

U Šumadiji radi 484, od ukupno 610 zaposlenih koliko ih je bilo zaposleno u ovih pet gradskih komunalnih preduzeća.

Posao je zadržalo i dvadesetak zaposlenih koji se nalaze u zaštićenoj kategoriji i koji ne mogu biti proglašeni tehnološkim viškom.

Završeno je izjašnjavanje radnika koji su želeli da uz stimulativnu otpremninu odu iz preduzeća, ali je ostalo još tridesetak zaposlenih koji se nisu izjasnili.

Inače, u planu je, kako kaže direktor Šumadije, Nemanja Dimitrijević i ulaganje u kapitalne investicije iz kreditnog zaduženja od oko 13 miliona evra.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu