Kragujevčane čeka utuženje zbog dugova za komunalije - iKragujevac


Vesti

KRAGUJEVAC - Od oko osam i po hiljada dužnika, koji su neredovno izmirivali svoje obaveze za grejanje i čistoću, njih 2.959 je u prethodna tri meseca potpisalo ugovor o isplati svojih obaveza na rate, s tim da mesečna obaveza nije mogla biti manja od 500 dinara.

Tu povoljnost, do kraja godine, mogu da iskoriste i dužnici za vodu, dok preduzeće "Parking servis", naplatu svojih jednogodišnjih potraživanja, nudi na 18 mesečnih rata.

Ovaj reprogram je prema rečima gradonačelnika Radomira Nikolića, skoro dve godine osmišljavao tim stručnjaka i rezultati su već vidljivi.

- Javno stambeno preduzeće će već do kraja novembra utužiti dužnike koji nisu iskoristili tromesečnu mogućnost reprogramiranja obaveza - kaže Snežana Ćirković, direktor JSP u Kragujevcu. - Ako su građani, čije su obaveze bile između 2.000 i 10.000 dinara, mogli da potpišu sporazum, a takvih je mnogo, dugove nećemo oprostiti ni dobrostojećim Kragujevčanima, od kojih potražujemo od 500.000 do dva miliona dinara.

Preduzeće "Vodovod i kanalizacija" je preporuku nadležnih iz Gradske uprave počelo da primenjuje od 15. avgusta, ali je do kraja prošlog meseca tek oko 500 potrošača iskoristilo povoljnost reprograma na 10 godina.

Građani ovom preduzeću duguju oko 750 miliona dinara. Uslove za sklapanje ugovora ima 10.000 potrošača, pa će reprogram moći da se potpiše do kraja godine. I u tom preduzeću najavljuju utuženja dužnika već početkom naredne godine.

Početlom ovog meseca i JKP "Parking servis" je pozvalo dužnike da svoje obaveze izmire na 18 mesečnih rata.

Ovo preduzeće naplatu dugova organizuje na godišnjem nivou, pa se reprogram organizuje prema uobičajenoj proceduri za naplatu dugova na rate.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu