PROTESTI U KRAGUJEVCU Ulični prodavci ZAPRETILI, ''kamiondžije'' traže neisplaćene zarade - iKragujevac


Vesti

Ispred Skupštine grada Kragujevca juče su održana dva skupa. Ulični prodavci rame uz rame sa bivšim radnicima ''Zastava kamioni'' izašli su na protest, a motivi okupljenih da izraze nezadovoljstvo su slični.

Bivši radnici fabrike "Zastava kamioni" traže neisplaćene zarade, a vanpijačni prodavci zahtevaju da ne budu izmešteni sa prostora Zelene pijace.

Dvadestak bivših radnika jedne od nekadašnjih perjanica ovdašnje "Zastave" je okupljanjem ispred sedišta Gradske uprave zapravo radikalizovalo dvomesečne proteste koji su dosad bili organizovani ispred fabrike i na Trgu kod krsta. Po rečima člana Inicijativnog odbora za organizovanje protesta Milojka Popovića, cilj im je da lokalnoj vlasti pokažu da se njihov problem ne rešava i najavljuju da će do 28. septembra svakodnevno protestovati na istom mestu.

Grupa od stotinak prodavaca polovne garderobe se, istovremeno, usprotivila odluci lokalne vlasti da ih sa Zelene pijace i iz obližnjeg parka izmesti na prostor pored takozvane Šarene pijace.

Predstavnik prodavaca na protestu je naglasio da gradska uprava njihov posao vidi kao ruglo u centru grada i da oni ne blokiraju
protivpožarni put.

"Naš zahtev je da ovih pedeset-šezdeset porodica rade tu gde su radili. Levo i desno od tog protivpožarnog puta, kakav je bio dogovor prvi put", kaže regionalni predsednik Romske partije Dragan Vasić. 

PROTEST U KRAGUJEVCU Ulični prodavci ispred Skupštine grada

Tokom razgovora sa čelnicima Kragujevca, vanpijačnim prodavcima je rečeno da je Gradska uprava spremna da im pomogne, ali će insisirati da se rešenje pronađe u zakonskim okvirima. U međuvremenu, oni su zapretili da će ispred opštine doneti svoju robu i prodavati je, a za narednu nedelju najavljuju blokadu magistralnog puta ka Kraljevu. U gradskoj upravi kažu da su obezbedili besplatne tezge za prodavce na periferiji grada.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu