Akcija dobrovoljnog davanja krvi sindikata “Nezavisnost“ - iKragujevac


Vesti

Danas je u Svečanom salonu skupštine opštine Kragujevac održana prva akcija “Pokloni život“ dobrovoljnog davanja krvi sindikata “Nezavisnost“ Gradske uprave u Kragujevcu. Akcijom je prikupljena 21 jedinica dragocene tečnosti.

Ovo je prva akcija dobrovoljnog davanja krvi novosnovanog reprezentativnog sindikata “Nezavisnost“ na koju smo pozvali sve zaposlene i koju u saradnji sa Samostalnim sindikatom Gradske uprave planiramo da organizujemo naizmenično na svaka tri meseca. Želimo da u kontinuitetu obezbedimo dovoljne količine krvi Službi za transfuziju i pomognemo pacijentima koji se leče u Kliničkom centru. Zadovoljni smo kako je akcija protekla a u saradnji sa Samostalnim sindikatom nastavićemo da radimo i na postizanju boljih uslova za rad i život zaposlenih u organima Gradske uprave, kazao je Darko Grebović, predsednik sindikata “Nezavisnost“.

Uz zahvalnost svim davaocima na učešću, sekretar sindikata “Nezavisnost“ Novica Petrović je rekao da će ovakve i slične humanitarne akcije nezavisni sindikat organizovati i dalje, ali raditi i na omasovljavanju članova kroz različite podsticajne aktivnosti. U planu je formiranje i baze podataka dobrovoljnih davalaca krvi iz Gradske uprave sa retkim krvnim grupama, koji će biti pozivani po potrebi Službe za snabdevanje krvlju i krvnim produktima KC Kragujevac, dodao je Petrović.

S obzirom na to da je ovo prva akcija sindikata “Nezavisnost“ Gradske uprave, odziv je zadovoljavajući, kazala je Marijana Stojanović, propagator u Službi za snabdevanje krvlju i krvnim produktima Kliničkog centra Kragujevac i izrazila nadu da će, kada vreme dozvoli, ovih akcija biti i dalje.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu