Prvi konjički sabor u Svilajncu - iKragujevac


Vesti

Prvi Sabor konjara u Svilajncu, održan za vikend, okupio je uzgajivače iz Beograda, Kragujevca, Topole, Rume, Svilajnca, Despotovca i okolnih mesta, a predstavljena grla graciozno su prodefilovala pred oduševljenom publikom.

 Za najlepšeg pastuva Sabora konjarstva proglašen je Golden Boj, Dimitrija Zdravkovića, člana Konjičkog kluba "Urban kauboj", prvo mesto u kategoriji lipicanera osvojila je kobila Alegra Pavlović iz Žabara, a među pastuvima je pobedio Komverzano Avala, vlasnika Marka Bataveljića iz Kragujevca. U kategoriji engleskih punokrvnih kobila najbolja je bila Sonja Korleone, Vladana Jovkovića iz Svilajnca, a najbolji pastuv bio je Indijan Vorning Alekse Jovkovića iz Svilajnca. Najlepši radni konj bila je kobila Divna, Živka Đorđevića iz Svilajnca. U kategoriji ostalih rasa najbolji su bili konji Golden Boj i Pram Miloša Roknića iz Rume.

U kategoriji jahača pobedio je Dušan Lazarević iz Svilajnca, među lipicanerima jednoprezima i dvoprezima pobedu je odneo Marko Bogdanović iz Boževca. U kategoriji jednoprega konja ostalih rasa pobedila je zaprega Milana Miletića, a u kategoriji dvoprega Bojan Ilić iz Kragujevca.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu