KRAGUJEVČANI, GDE ĆETE ZA PRVI MAJ? Ova dešavanja nas očekuju u Šumadiji! - iKragujevac


Vesti

Ako vam nedostaje vreme za sebe, imamo sjajan predlog za vas. Zašto predstojeće praznike ne biste proveli upravo ugađajući sebi?

Naime, tokom praznika uvek je sve najskuplje, a sve je zatvoreno! Prema tome, ukoliko nigde ne putujete za vreme praznika, ne očajavajte, već narednog vikenda možete za se manje para bolje provesti.

To, naravno, nije razlog da nigde ne odete na izlet. Kultura izleta kao da se poslednjih godina izgubila u Srbiji, a izleti su najbolji način da najjeftinije vidite puno stvari.

TOPOLA

U samom srcu Šumadije nalazi se pravi mali raj za sve izletnike koji osim roštiljanja i opuštanja uz piće žele nešto i da vide. Topola je savršen spoj prirode i istorije, a 1. maj je odlična prilika da se poseti zadužbinski kompleks dinastije Karađorđević sa velelepnom crkvom na Oplencu. A kada se umorite od obilaska i istorije, uvek možete da se uputite oplenačkim putem vina do nekog od izvrsnih vinskih podruma u ovom kraju.

ŠUMARIČKO JEZERO 

Dvodnevni festival muzike, kulture i sporta se već po peti put tradicionalno održava na jednoj od najlepših turističkih lokacija grada Kragujevca - Šumaričkom jezeru.

Psychedelic FOREST STAGE 
- Stole Xperiment
- Symbolic DJ's

Projekat realizuje Udruženje za kulturni razvoj građana Switch a finansijski je podržan od strane Grada Kragujevca kroz konkurs za kulturu.

Ulaz je besplatan.

KULTURNI CENTAR "UMMUS"

Holandski progresivni rok sastav LESOIR dolazi u UMMUS Ovo će biti njihova prva balkanska turneja na kojoj se pored Beograda, Novog Sada, Niša, Mostara i Srebrenice, našao i Kragujevac.

ulaz: 300 rsd
start: 22h
kc ummus

Bend je počeo sa radom 2010. godine i do sada su objavili 4 studijska albuma i održali brojne uspešne koncerte po Evropi i Aziji od kojih obavezno vredi pomenuti čak 6 headline turneja po Engleskoj i headline nastup pred 120.000 ljudi na MIDI festivalu u Kini. Lista izvođača ispred kojih su Lesoir nastupali kao specijalni gosti je takođe izuzetno impresivna: Steven Wilson, The Gathering, The Pineapple Thief, Karnivool, Delain, Within Temptation, Evergrey i The Gentle Storm.

U Kragujevcu će odsvirati album "Latitude" koji je nedavno objaviljen za nemačku izdavačku kuću Gentle Art Of Music. Pod uticajem bendova Anathema, Porcupine Tree, Steven Wilson i The Gathering, Lesoir će na svom novom albumu predstaviti dinamičan i moderan prog rok zvuk jednako začinjen i nežnim gudačima i snažnim gitarskim rifovima. Odličnu produkciju i miks albuma potpisuju John Cornfield (Muse, Ride, The Stone Roses) i Bruce Soord (The Pineapple Thief, Katatonia, Opeth). 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu