STRAŠNO! Preminuo vozač koji se sa sinom zakucao u drugi automobil - iKragujevac


Vesti

Miroslav Mitić (33), vozač koji je izazvao tragičan udesa na ulazu u Grdeličku klisuru, kod tamošnjeg sela Velika Grabovnica, podlegao je povredama na odeljenju Urgentog centra leskovačke bolnice.

Nesrećnom vozaču koji je izazvao udes oko 22.30 časova uoči Sretenja - Dana državnosti - na starom autoputu od Leskovca ka Grdelici leskovački lekari su nesebičnim zalaganjem puna dva sata pokušali da mu spasu život,ali bezuspešno.

Dvoje putnika iz udarenog vozila prošli sa lakšim povredama i nakon ukazane lekarske pomoći pušteni na kućno lečenje.

Kako nezvanično saznajemo, Mitić je nakon preuzimanja šestogodišnjeg sina od bivše supruge S. B., kod koje je mališan bio privremeno, nezvanično po odluci suda, krenuo ka rodnom naselju Bobište dva kilometara udaljenog od Leskovca gde je inače imao ranije prebivalište u dedinoj kući, a poslednjih nekoliko godina živeo u susednom Nišu gde mu inače živi bivša supruga.

Da li zbog rasprave sa bivšom suprugom, kako nezvanično pričaju njegovi Bobištanci, ili iz drugih razloga, on je ubrzano krenuo ka Leskovcu. Navodno ga je supruga prijavila policiji zbog sumnje da je naoružan i da je sa ukradenim vozilom, ali da to nije tačno ističu komšije.

Leskovačka policija je na dojavu niških kolega pokušala da ga zaustavi na putnoj petlji kod leskovačke HI “Nevena“, ali bezuspešno, jer je dodavši gas produžio istim putem u pravcu obližnjeg naselja Ančiki.

Videvši da mu je policija ipak za petama, produžio je istim putem u pravcu Grdelice, da bi dvadesetak minuta kasnije u velikoj brzini zakačio "reno megan" niških tablica, kojim je upravljao Grdeličanin B. S.(55) koji se kretao iz pravca Vranja ka Nišu.

Mitić je prešao na levu stranu puta i udario u automobil koji se kretao iz suprotnog smera čiji je vozač B.S. velikom prisebnošću izbegao direktni čeoni sudar što je spasilo smrti mališana u očevom automobilu.

Mališan je prošao sa manje opasnim posekotinama po licu i rukama i iste večeri je uz saradnju leskovačkog Centra za socijalni rad odveden u jednu hraniteljsku porodicu u Leskovcu.

Jedan od pozvanih hranitelja je nezvanično ispričao da se mališan tokom noći puno raspitivao za oca, a da majku B. S. uopšte nije pominjao.

Nezvanično saznajemo da je Mitić imao "problema sa pravdom" zbog određenih dugovanja i da su mu pre nekoliko godina smrtno stradali otac i deda nakon banalnog sukoba sa jednim povrtarem iz obližnjeg sela kraj Južne Morave.

Šta je sve predhodilo ovom tragičnom događaju i šta se sve dešavalo na starom autoputu kroz leskovačku kotlinu utvrdiće istraga koja je u toku.  

(Alo)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu