Švajcarci zapošljavaju 100 srpskih IT stručnjaka! - iKragujevac


Vesti

Namics će otvoriti dodatne pozicije za srpske softverske inženjere koji rade u "front end" tehnologiji

Povodom tri godine poslovanja u Srbiji, Jan Keler, novi direktor Namics-ove kancelarije u Beogradu, ističe da će akcenat u narednoj godini biti na zapošljavanju softverskih inženjera koji rade u "java" tehnologiji, ali i na proširenju "dot Net" tima.

Osim toga, Namics će otvoriti dodatne pozicije za srpske softverske inženjere koji rade u "front end" tehnologiji, saopšteno je danas iz te kompanije.

- Veoma smo zadovoljni što je odluka o širenju kancelarije u Srbiji doneta upravo zbog odličnih rezultata beogradskog tima i zbog kvaliteta srpskih softverskih stručnjaka. Ove godine smo započeli formiranje novog odseka koji čini ''dot Net'' tim koji će naredne godine i dalje rasti - objašnjava Keler.

Prema njegovim rečima, taj tim će imati mogućnost da radi na "Sitecore" platformi pri čemu će razvijati softverske proizvode, od početnih analiza pa sve do primene rešenja

Keler napominje da će naredna godina dodatnog proširenja Namics-ove kancelarije u Srbiji uključiti i povećanje broja žena zaposlenih kao softverski inženjeri u Namics-u.

- Trenutni procenat žena inženjera u našoj kancelariji u Beogradu je čak 40 procenata, što je izuzetan uspeh imajući u vidu njihov procenat u ukupnoj industriji - dodao je on.

Filip Ge, ambasador Švajcarske u Beogradu, ističe da je Srbija poslednjih godina sve atraktivnije tržište za strane kompanije, a da je Namics-ova strategija proširenja jedan od dobrih primera da su napori srpske vlade počeli da se isplaćuju
Primećujući da je Namics aktivan u izvozno-orjentisanom sektoru usluga, ambasador kaže da Srbija treba da poveća izvoz kako bi unapredila svoju ekonomsku moć.

To je i razlog zbog kog Švajcarska podržava otvaranje Naučno-tehnološkog parka u Beogradu, koji ima za cilj da pravi visoko-tehnološke proizvode koji su konkurentni za izvoz.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu