Panasonik u Svilajncu povećao broj radnika 30x - iKragujevac


Vesti

Fabrika kompanije "Panasonik" Svilajncu, za sedam godina, povećala je broj zaposlenih za više od 30 puta

Japanska fabrika za proizvodnju elektronike i LED modula, proizvode i elektromagnetne balsame, opštini je donela suficit u spoljnotrgovinskoj razmeni sa svetom, najveći u Pomoravskom okrugu.

Fabrika je sa radom počela 2010. godine i sa 15 zaposlenih, danas zapošljava 475 radnika i ove godine očekuje realizaciju deset miliona proizvoda, rečeno je juče u Jagodini, na ceremoniji svečanog uručenja nagrade "Kapetan Miša Anastasijević", ovoj firmi "za podsticaj izvoza u regionu".

Ove godine "Panasonik" je u Svilajncu otvorio i pogon brizganja plastike, "a planira i dalje povećanje kapaciteta i ulaganje u ljudske resurse".

Proizvodni pogon "Panasonika" u Svilajncu je sada 10.000 kvadratnih metara.

"Panasonik" iz Svilajnca je, prema podacima Regionalne privredne komore za Šumadiju i Pomoravlje, među deset najvećih izvoznika u Šumadijskom i Pomoravskom okrugu, koje čine 12 opština i gradovi Kragujevac i Jagodina.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović, izjavio je Tanjugu, da je "Panasonik" ozbiljna kompanija koja zapošljava, izvozi i pomaže i predstavlja "primer kako strani investitor treba da posluje u Srbiji".

Radnici rade na kvalitetnim radnim mestima, primaju na vreme plate, uvaženi su, plaćen im je prekovremeni rad, a opština u budžetu od "Panasonika" ima priliv veći od 20 miliona dinara, dodao je Milanović.

On je napomenuo i da su donacije Vlade Japana i "Panasonika" Svilajncu značajne, preko 300.000 evra, i kada je u pitanju pomoć zdravstvu, komunalnom preduzeću i obnovi i saniranju šteta od katastrofalne poplave 2014.godine. 

(b92) 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu