MAJKA I BEBA STRADALE POSLE SVADBE: Zaustavili se pored puta da Jovana podoji dete, a PIJANI VOZAČ se zakucao u njih - iKragujevac


Vesti

Jovana Ljubić (28) i njena beba, devojčica od šest meseci D. Lj. stradale su u stravičnoj nesreći u subotu oko 21.50 sati kod Aleksinačkog Bujmira.

U ovom velikom, tragičnom sudaru povređeni su i otac bebe Dragiša Ljubić (28), ali i mali A. Lj. (3) koji je takođe bio u automobilu sa majkom, ocem i mlađom sestrom.

Kako saznajemo, porodica se vraćala sa svadbe prijatelja kada su se iz za sada nepoznatih razloga zaustavili u zaustavnoj traci. Tada je na "golf" u kojem su bili iznenada svom silinom udario kombi "opel vivaro" kojim je upravljao D. J. (45) iz Niša.

- Majka i deca su se, po svemu sudeći, nalazili na zadnjem sedištu "golfa" koji je bio zaustavljen u zaustavnoj traci kada je kombi svom silinom naleteo na njega. Kombi se zaustavio tek posle 150 do 200 metara od mesta gde je udario u automobil - priča naš izvor jezive detalje sa mesta nesreće.

Malena devojčica stara svega šest meseci stradala je na licu mesta, dok su njena majka, otac i brat hitno transportovani u Urgentni centar Kliničkog centra u Nišu. No lekari, uprkos velikim naporima, nisu uspeli da održe Jovanu u životu.

- Žena povređena u sudaru dovezena je bez vitalnih parametara, bez pulsa. Dežurna lekarska ekipa pristupila je reanimaciji i uspela da nakratko povrati životne parametre, ali je ona ipak nedugo nakon toga preminula u jedinici intenzivne nege usled višestrukih povreda tela i unutrašnjih organa - kaže dežurni lekar u Urgentnom centru dr Darko Bogdanović.

Beba D. Lj., devojčica od šest meseci, stradala je na licu mesta, dok je njena majka preminula od povreda u bolnici. Stariji brat devojčice, A. Lj. (3), kao i njen otac Dragiša Ljubić povređeni su i smešteni su bolnicu gde su pod stalnim nadzorom lekara
Dečak A. Lj. (3) prevezen je na Kliniku za dečju hirurgiju i ortopediju, gde se i sada nalazi. Dečak je u stabilnom stanju.

- Dečak je u dobrom opštem stanju. Vitalno nije ugrožen. Ostaće i dalje u bolnici zbog praćenja stanja - kažu na ovoj klinici.

Otac dečaka i bebe i suprug preminule žene Dragiša je na odeljenju grudne hirurgije i nije u životnoj opasnosti.

Komšije u delu prokupačkog Novog naselja gde stanuje porodica Ljubić ne mogu da veruju da majke i bebe više nema. Samo nekoliko sati pre nesreće videli su ih srećne i vesele.

Za mlade supružnike imaju samo reči hvale, podsećaju da su u braku oko četiri godine i da su važili za srećnu i nasmejanu porodicu.

Vozač kombija je posle udesa uhapšen i po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno mu je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sproveden tužiocu zbog sumnje da je izvršio krivično teško delo protiv bezbednosti saobraćaja. Nezvanično, vozač kombija D. J. je u krvi imao 1,2 promila alkohola u krvi!

(Blic)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu