USKORO: Četvrti paviljon Studentskog doma u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Smeštajni kapaciteti Studentskog doma u Kragujevcu uskoro će biti prošireni izgradnjom četvrtog paviljona u ulici Vojvode Putnika 53 površine oko dve hiljade kvadratnih metara. 

Gradsko veće na sednici održanoj 31. jula dalo je saglasnost na zaključenje Sporazuma o finansiranju projekta izgradnje između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i grada Kragujevca. U ovom trenutku, Studentski centar u Kragujevcu u tri paviljona raspolaže sa ukupno 634 ležaja, što odavno ne podmiruje potrebe studenata Univerziteta u Kragujevcu. Izgradnjom novog paviljona smeštajni kapaciteti biće prošireni za još 150 mesta.

Reč je o sredstvima Banke za razvoj Saveta Evrope namenjenih za realizaciju projekta “Obrazovanje za socijalnu inkluziju“, kojima je predviđeno sprovođenje i finansiranje Projekta “Izgradnja IV Paviljona Studentskog doma u Kragujevcu“. Ukupna procenjena vrednost realizacije Projekta iznosi 180 627 921 dinara, a investitor će biti oslobođen plaćanja doprinosa za uređenje gradskog građevinskog zemljišta, kao vid investicionog podsticaja za ulaganje u grad Kragujevac.

Gradsko veće dalo je saglasnost na odluku Upravnog odbora Centra za razvoj usluge socijalne zaštite “Kneginja Ljubica“ kojom je utvrđen iznos ekonomske cene za usluge u Prihvatilištu za decu i mlade i Prihvatilištu za žrtve nasilja u porodici. Imajući u vidu sve elemente koji čine strukturu troškova usluga, mesečni iznos po korisnku sada iznosi 77.100 dinara.

Gradsko veće dalo je saglasnost na zaključenje ugovora između grada Kragujevca i Odreda izviđača “21. oktobar“ i Sportskog kluba “Foka“ za realizaciju programa “Leto u gradu“ odnosno “Sportsko leto mladih 2017“ koje podrazumeva boravak u prirodi za 36 učenika osnovnih škola od četvrtog do osmog razreda, kao i besplatnu školu plivanja i košarke.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu