"Gradimo zajedno" osnovnu školu Dositej Obradović u Erdeču - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac, u okviru programa Ministarstva privrede pod nazivom “Podrška razvoju lokalne i regionalne infrastrukture – Gradimo zajedno“, dobio je 35,5 miliona dinara, za rekonstrukciju Osnovne škole “Dositej Obradović“ i dogradnju fiskulturne sale. Kompletan projekat vredan je 85,5 miliona dinara, od čega je 50 miliona obezbedio grad Kragujevac.

Osnovna škola Dositej Obradović, koja ima preko 300 đaka, dobiće novu fiskulturnu salu sa svim pratećim sadržajima, površine oko 530 metara kvadratnih, kao i prostoriju za produženi boravak dece, sa kuhinjom i trpezarijom, površine 470 metara kvadratnih. Radovi bi trebalo da počnu do kraja ove godine.

Cilj projekta, sa kojim je grad Kragujevac konkurisao kod Ministarstva privrede, je izgradnja, unapređenje i modernizacija infrastrukture u oblasti obrazovanja. Rekonstrukcijom škole i dogradnjom nove fiskulturne sale, s jedne strane, učenici i nastavnici dobiće bolje uslove rada i boravka, što će doprineti podsticanju motivacije za obrazovanjem, a sa druge strane, to će, u budućem periodu, uticati na veću polaznosti učenika u ovoj obrazovnoj ustanovi. Pored učenika i nastavnika, fiskulturnu salu moći će da koristi i veliki broj sportista koji gravitira ka ovom području sa oko 10.000 stanovnika.

Ministarstvo privrede je, inače, u okviru programa “Podrška razvoju lokalne i regionalne infrastrukture – Gradimo zajedno“, podržalo 78 infrastrukturnih projekata u 68 lokalnih samouprava širom Srbije, ukupne vrednosti oko tri milijarde dinara, od čega je Ministarstvo privrede obezbedilo, iz kredita Evropske investicione banke, 1,25 milijardi dinara, a lokalne samouprave 1,76 milijardi dinara.

Ministarstvo privrede je istovremeno uputilo novi poziv lokalnim samoupravama, da prijave projekte koji će biti sufinansirani naredne godine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu