Vodička tura za osnovce - iKragujevac


Vesti

U okviru akcije ‘’Leto u gradu za decu i mlade’’ Gradska turistička organizacija “Kragujevac“ organizovala je danas prvu vodičku turu namenjenu učenicima osnovnih škola. U okviru panoramskog razgledanja grada učenici su se upoznali sa kulturno-istorijskim znamenitostima grada, a posetili su i dve gradske prirodne atrakcije - Botaničku baštu i Akvarijum.

Sledeća vodička tura za osnovce pod nazivom “Upoznajmo Kragujevac“ biće organizovana 26. jula. Vodičke ture za srednjoškolce planirane su za 10. i 24. avgust, a tema je međuratni život i izgradnja Kragujevca, kao i obilazak lokacija vezanih za period Velikog rata, najavio je Stefan Nikezić pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi koji je danas ispratio osnovce na prvu vodičku turu.

Pored toga, deci i mladima koji leto provode u Kragujevcu na raspolaganju su škole plivanja, vaterpola i košarke koje Grad organizuje u saradnji sa plivačkim klubovima i SC Park, razne edukativne radionice i tribine, koncerti, radionice za učenje engleskog i španskog jezika, besplatne projekcije u CINEPLEXX - u Plaza, rekao je Nikezić.

U saradnji sa Odredom izviđača “21.oktobar“ Kragujevac, tokom avgusta biće organizovan dvodnevni boravak u prirodi za decu uzrasta od četvrtog do osmog razreda osnovne škole. Cilj akcije je promocija boravka u prirodi.

Gradska agencija za saobraćaj nudi razne akcijske popuste za učenike i studente i time daje podršku realizaciji programa “Leto u gradu za decu i mlade“ čime žele da omoguće učenicima i studentima da na lakši i jeftiniji način dođu do raznovrsnih sadržaja koji su im namenjeni tokom letnjeg raspusta.

Sve aktivnosti u okviru programa “Leto u gradu za decu i mlade“ su besplatne.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu