Kragujevac posetili gosti iz Njujorka - iKragujevac


Vesti

Grupa profesora iz Njujorka boravila je prethodnog vikenda u Kragujevcu. U pratnji turističkog vodiča Gradske turističke organizacije „Kragujevac“ profesori su se upoznali sa kulturno-istorijskim i prirodnim znamenitostima grada i okoline.

Gosti su posetili kuću prote Miloja Barjaktarovića u kojoj su pogledali etnološku izložbu kao i izložbe u Galeriji Narodnog muzeja i konaku kneza Mihaila. U laganoj šetnji, uz priču vodiča profesori su se zadržali u pešačkoj zoni, na trgu kod „Krsta“ i obišli prostor „Kneževog arsenala“ i „ Miloševog venca“. Sa velikim interesovanjem su slušali o istoriji grada, posebno prestoničkom periodu i knezu Milošu Obrenoviću. Snažan utisak na goste je ostavila poseta muzeju „21. oktobar“ i Spomen parku Šumarice.

Posle razgledanja grada gosti su imali prilike da uživaju u prirodnim lepotama Šumadije na putu do sela Drače u kojem su posetili istoimeni manastir.

Njujorčani su završili vodičku turu sa veoma pozitivnim utiscima o gradu, njegovom istorijom, kulturom kao i prirodnim lepotama.

 

GTO „Kragujevac“

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu