Odlični uslovi, a ne treba vam ni fakultet: PLATA VEĆA OD PROSEČNE - ovo je sve traženiji posao u Srbiji! - iKragujevac


Vesti

Kada vidite kakvi su uslovi, i vi ćete se momentalno prijaviti.

Poslovni asistent je sve traženiji posao u Srbiji bez kojih mnoge firme ne mogu da zamisle uspšeno poslovanje.

Velikom broju malih i srednjih preduzeća potreban je ovaj profil radnika, koji podrazumeva posao poslovnog sekretara unapređen dodatnim veštinama. Potreba za ovim profilom nikada ne opada, a u poslednjih deset godina, poslovni asistent je u 5 najtraženijih radnika u Srbiji.

Danas, kad je administracija u pitanju, od zaposlenog se očekuje da zna mnogo više od javljanja na telefon, da se stalno usavršava i prati trendove u poslovanju.

Ono što je neophodno da biste dobili posao poslovnog asistenta je da odlično poznajete rad na računaru i imate solidno znanje engleskog jezika.

Prema podacima sajta Infostud, analiza tržišta rada za 2016. godinu pokazuje da je najveći broj oglasa objavljen u oblastima trgovine/prodaje, zatim IT-a i odmah potom na trećem mestu slede poslovi iz oblasti administracije i računovodstva.

Da je ovaj posao sve popularniji među poslodavcima primetile su i brojne privatne škole koje nude jednomesečne kurseve gde polaznici brzo i lako, uz pomoć kvalifikovanih stručnjaka, mogu da se obuče za rad.

- Cena kursa je od 7 – 9.000 dinara, a polaznicima stručni predavači nude praktična znanja koja će im biti neophodna u radu. U dosadašnjem iskustvu, poslodavcima su potrebni asistenti, koji će pored rada u administraciji, uspešno komunicirati i sa klijentima. Uglavnom je dovoljno srednjoškolsko obrazovanje, ali ima i firmi koje od poslovnog asistenta traže i fakultetsku diplomu. Ljudi koji žele da rade ovaj posao, prevashodno nam se javljaju jer nemaju znanje rada na računara - navode iz jedne škole.

Na oglasima za zapošljavanje poslovni asistent sa iskustvom može da obavlja poslove asistenta u komercijali, asistenta menadžera, administrativnog asistenta, asistenta direktora, poslovnog sekretara i drugo.

Prosečna plata u sektoru administracije je 350-500 evra, ali sa povećanjem iskustva i odgovornosti, ta cifra može da bude i veća.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu