ZZŠ, DS i SPO su bili protiv privremenog preuzimanja RTK od strane grada Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Odbornici su raspravljali o odluci o prihvatanju osnivačkih prava nad Prvirednim društvom “Radio televizija Kragujevac”.

ZZŠ, DS i SPO su bili protiv privremenog preuzimanja RTK od strane grada Kragujevca.

Podsetimo, Vlada Republike Srbije dala je saglasnost da se 100 posto udela koji "Registar akcija i udela prenetih posle raskida ugovora zaklјučenog u postupku privatizacije" ima u Privrednom društvu “Radio televizija Kragujevac” prenese bez naknade na grad Kragujevac.

RTV Kragujevac je pre 10 dana dobrovoljno, uz socijalni program koji je odobrila država napustilo 35 zaposlenih, a na radnim mestima je ostalo 24. Socijalni program je bio odobren za 49 zaposlenih koji su se za odlazak izjasnili u anketi, ali se njih 14 predomislilo i ostalo u preduzeću.

Regionalna RTV Kragujevac privatizovana je u oktobru 2015. godine, a Ministarstvo privrede raskinulo je kupoprodajni ugovor sa biznismenom Radojicom Milosavljevićem iz Kruševca u januaru 2017. godine.

Od tada kapital te medijske kuće u državnom registru akcija i udela, a u RTV Kragujevac imenovan je privremeni zastupnik državnog kapitala. 

Gradu Kragujevcu je 16. marta 2017. godine dostavljena peticija sa više od 10 hiljada potpisa građana koji su zatražili opstanak RTV Kragujevac, kao ključnog izvora informisanja za teritoriju Kragujevca i Šumadije. Ipak, 10 000 potpisa nije bilo dovoljno da ZZŠ, DS i SPO glasaju za preuzimanje RTK od strane grada Kragujevca.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu