Zakazana V sednica Skupštine grada po hitnom postupku - iKragujevac


Vesti

Postupajući po zahtevu Gradskog veća koje je zatražilo sazivanje sednice Skupštine grada po hitnom postupku, predsednik gradskog parlamenta Miroslav Petrašinović ocenio je zahtev kao opravdan i zakazao V sednicu Skupštine grada po hitnom postupku za sredu 21. juna u 10 sati.

Pred odbornicima parlamenta naći će se dve tačke dnevnog reda: Predlog odluke o preuzimanju osnivačkih prava nad Sportskim privrednim društvom “Muški odbojkaški klub Radnički“ d.o.o. i Predlog odluke o prihvatanju osnivačkog udela odnosno osnivačkih prava nad Privrednim društvom “Radio televizija Kragujevac“ d.o.o.

Poštujući odredbe Poslovnika Skupštine grada Kragujevca, kojim je predviđeno da dan i čas održavanja sednice po hitnom postupku ne može biti duži od 72 časa od prijema zahteva, zakazao sam sednicu za 21. jun u 10 časova, istakao je Miroslav Petrašinović predsednik Skupštine grada. Danas sam obavio i konsultacije sa šefovima odbrorničkih grupa i tom prilikom njima je uručen materijal za sutrašnju sednicu. Tokom dana materijal će biti distribuiran i tehničkim sekretarima koji će materijal proslediti svim odbornicima.

Gradsko veće zatražilo je sazivanje sednice Skupštine grada po hitnom postupku jer je Vlada Srbije na jučerašnjoj sednici donela zaključak da se osnivačka prava nad Privrednim društvom Radio televizija Kragujevac prenesu bez naknade na grad Kragujevac, rekao je Miroslav Petrašinović.

Imajući u vidu da je grad osnovao RTK radi redovnog informisanja građana i da je uloženo mnogo ne samo materijalnog i finansijskog, nego i ljudskog napora da se stvori medij koji će zadovoljiti potrebe informisanja stanovnika Šumadije, grad Kragujevac ima svu moralnu, ljudsku i društvenu obavezu da pomogne Televiziji Kragujevac da opstane i nastavi da se bavi osnovnom delatnošću – dodao je Petrašinović.

Gradsko veće je nakon raskida ugovora o prodaji kapitala sa kupcem Radio teelvizije Kragujevac, na inicijativu gradonačelnika Radomira Nikolića, donelo zaključak kojim izražava zainteresovanost da Grad preuzme osnivačka prava, odnosno udeo u vlasništvu nad kapitalom RTK posle okončanja socijalnog programa. Pored toga, polovinom marta ove godine, podsetio je Petrašinović, Gradu je dostavljena i peticija kojom je deset hiljada Kragujevčana svojim potpisima izrazilo jasnu potrebu za opstankom te medijske kuće, jer je ključni izvor informacija ne samo u Kragujevcu nego i na teritoriji čitave Šumadije.

Na dnevnom redu sutrašnjeg zasedanja je i Predlog odluke o preuzimanju osnivačkih prava nad Sportskim privrednim društvom “Muški odbojkaški klub Radnički“. Razlog za donošenje takve odluke je efikasnije poslovanje i stvaranje uslova za kvalitetniji razvoj tog društva.

 

izvor: kragujevac.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu