Leto u gradu za decu i mlade - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac i ove godine realizuje program “Leto u gradu za decu i mlade“ od 3. jula do 31. avgusta. Program je namenjen deci i mladima koji letnji raspust provode u Kragujevcu. Na raspolaganju će biti škole plivanja, vaterpola i košarke koje se organizuju u saradnji sa plivačkim klubovima i SC Park, razne edukativne radionice i tribine, koncerti, radionice za učenje engleskog i španskog jezika, besplatne projekcije u CINEPLEXX - u Plaza.

U saradnji sa Gradskom turističkom organizacijom, planirana je vodička tura “Upoznajmo Kragujevac“ – namenjena učenicima osnovnih i srednjih škola. Vodička tura za učenike osnovnih škola je panoramsko razgledanje grada i poseta prvom otvorenom slatkovodnom akvarijumu u Srbiji na Prirodno - matematičkom fakultetu i Botaničkoj bašti. Ova vodička tura će biti organizovana 7. i 26. jula, dok će 10. i 24. avgusta srednjoškolci biti u prilici da se upoznaju sa međuratnim životom i izgradnjom Kragujevca kao i lokacijama vezanim za period Velikog rata, kada je predviđeno razgledanje Stare i Nove kolonije i Metinog brda.

U saradnji sa Odredom izviđača “21.oktobar“ Kragujevac, tokom avgusta biće organizovan dvodnevni boravak u prirodi za decu uzrasta od četvrtog do osmog razreda osnovne škole. Cilj akcije je promocija boravka u prirodi.

Gradska agencija za saobraćaj nudi razne akcijske popuste za učenike i studente i time daje podršku realizaciji programa “Leto u gradu za decu i mlade“ čime žele da omoguće učenicima i studentima da na lakši i jeftiniji način dođu do raznovrsnih sadržaja koji su im namenjeni tokom letnjeg raspusta.
Sve aktivnosti u okviru programa “Leto u gradu za decu i mlade“ su besplatne.

Prijavni formular se nalazi na sajtu grada Kragujevca. Prijave za sve aktivnosti se podnose u prostorijama Kancelarije za mlade, ul Save Kovačevića 5, radnim danima od 7,30 do 15,30 sati. Prilikom prijava prednost će imati deca i mladi iz socijalno ugroženih porodica, deca samohranih roditelja, deca iz hraniteljskih porodica i porodice sa troje i više dece. Sve informacije o programu “Leto u gradu za decu i mlade“ zainteresovani mogu dobiti na telefon 335 - 467.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu