KG: Počinje obuka za upravnike zgrada - iKragujevac


Vesti

Privredna komora Srbije, u skladu sa Zakonom o stanovanju i održavanju zgrada, kojim se ustanovljava profesija profesionalnog upravnika, organizuje obuke za sticanje licence za obavljanje ove profesije.

Obuka u Kragujevcu počinje 15.06.2017. godine u 9.30 sati i biće održana u prostorijama Privredne komore Srbije – RPK Kragujevac, u ulici Dr Zorana Đinđića 10 (sala na 5. spratu).

Kotizacija za pohađanje obuke je 25.000 dinara (plus PDV).

Obuka će trajati 7 dana, odnosno 50 školskih časova, a da bi fizičko lice moglo da pohađa obuku i da bi moglo da stekne kvalifikaciju profesionalnog upravnika, treba da ima najmanje srednju četvorogodišnju školu, položen ispit i licencu, kao i da bude upisano u registar koji vodi Privredna komora Srbije.

Profesionalni upravnci će u Srbiji moći da zarade i mnogo više od prosečne plate, ako se održava veći broj zgrada i stanova. Dosadašnja iskustva sa firmama koje su se profesionalno bavile tim poslom u Srbiji pokazuju da za održavanje dvadesetak zgrada može da se zaradi mesečna plata od oko 55.000 dinara. Profesionalni upravnici sa licencom moći će da budu zaposleni kod nekoga, sami da osnuju firmu, ili da se uz minimalna ulaganja registruju kao preduzetnici i sami za sebe obavljaju taj posao. U Srbiji se trenutno cena za profesionalnog upravnika po stanu kreće između 200 i 350 dinara.

Prema zakonu, registar profesionalnih upravnika i registar stambenih zajednica trebalo bi da budu uspostavljeni do 1. januara 2018. godine.

Obuka u Kragujevcu počinje 15. juna u Privrednoj komori Kragujevac od 9,30 sati. Prijave se vrše putem sajta www.pks.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu