MALI ANĐEO: Teodora nastavlja lečenje u Nemačkoj, iako novac kasni - iKragujevac


Vesti

Nemačka klinika lečiće Teodoru iako novac kasni – dogovoreno je na sastanku predstavnika Konzulata Srbije u Frankfurtu sa rukovodstvom klinike. Nemačkoj klinici uplaćen je depozit od 150.000 evra, a preostalih 200.000 evra biće prebačeno u julu, kada novac od SMS poruka bude "operativan". 

Čelnici Univerzitetske klinike dobili su uveravanja od predstavnika Srbije u Frankfurtu, da će preostalih 200.000 evra biti isplaćeno tokom jula.

Zahvaljujući zalaganju Generalnog konzulata Republike Srbije u Frankfurtu, garancijama koje daje Humanitarna fondacija “Budi human” i razumevanju rukovodstva Univerzitetske klinike u Frankfurtu, lečenje devetogodišnje Teodore Vranješević iz Kragujevca, obolele od akutne mijeloidne leukemije, biće nastavljeno uprkos tome što još uvek nije isplaćen kompletan iznos cene transplantacije kostne srži! Reč je o još 200.000 evra.

– Čelnici Univerzitetske klinike dobili su uveravanja od predstavnika države Srbije u Frankfurtu, da će preostalih 200.000 evra za Teodorino lečenje biti isplaćeno tokom jula, kada operateri mobilne telefonije u Srbiji na račun Fondacije “Budi human” prebace novac prikupljen SMS porukama koje su građani slali pomažući Teodorino lečenje.

Ovo uveravanje potkrepljeno je i zvaničnom garancijom koju će nemačkoj klinici dostaviti Fondacija “Budi human”- kaže Teodorin otac Bogdan Vranješević.On kaže da su se predstavnici Uni klinike poneli maksimalno korektno i ljudski, potpuno razumevajući situaciju.

– Poručili su nam da ne brinemo, da će Teodora imati najbolji mogući tretman, da će sve što je potrebno u njenom lečenju, računajući i transplantaciju kostne srži, biti preduzeto bez obzira što će kompletan iznos cene lečenja biti isplaćen tek za mesec i po do dva.

Naša porodica beskrajno zahvaljuje Uni klinici u Frankfurtu, našem Generalnom konzulatu u tom gradu koji se od samog starta maksimalno založio za nas, kao i Fondaciji “Budi human”, ali, pre svega, svim građanima Srbije i našim ljudima u inostranstvu, koji su nam svojim donacijama pomogli da spas za Teodoru potražimo u najeminentnijoj evropskoj medicinskoj ustanovi – kaže Bogdan Vranješević.

 

izvor/foto: telegraf.rs

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu