POSAO ZA KRAGUJEVČANE: Fiat 500L za 2018. godinu - iKragujevac


Vesti

Restilizovani Fiat 500L dolazi sa 40% novih delova i donosi neophodne nove porudžbine za fabriku u Kragujevcu.

 Fiat je odlučio da posle pet dugih godina pošalje 500L na kozmetički tretman. Sa tretmana „Šumadinac“ dolazi blago drugačiji, ali ipak sa novijom tehnologijom.

Iako je evidentno da je MPV tržište izgubilo na zamahu i da posustaje pred SUV/crossover navalom, ima prostora za optimizam. Uostalom, Cross verzija Fiata 500L mogla bi već samim svojim crossover naličjem da privuče kupce.

Fiat 500L sada svakako izgleda modernije. Najviše razlika u odnosu na prethodni model nalazi se na prednjem delu vozila. Drugačije oblikovan prednji branik, sa novom maskom, većim otvorima za vazduh, uz hromirane lajsne i nova svetla za maglu. Novina su i dnevna LED svetla.

Bočna linija je sem dodatka hromirane lajsne ostala praktično ista, dok je zadnji deo automobila drugačiji pre svega zbog pomeranja svetla za vožnju u rikverc na donji deo branika i hromiranih umetaka u zadnjem odbojniku.

Visok nivo personalizacije bio je i ostao jedna od vrlina Fiata 500L. Uz restajling verziju dolazi i izbor od neverovatnih 37 kombinacija boja.

U enterijeru došlo je do većih izmena. 500L sada ima novi volan, drugačiju centralnu konzolu, novu instrumentalnu tablu i veći ekran za kontrolu informativno-zabavnog sistema. Instrumentalna tabla sastoji se od dva analogna, kružna merna instrumenta, dok se između njih nalazi TFT kolor ekran do 3,5 inča.

Korisna zapremina prtljažnika kod Urban i Cross verzije iznosi 455 litara, odnosno 638 litara, za produženu, Wagon varijantu. Ove cifre se povećavaju spuštanjem zadnjih sedišta na 1480 odnosno čak 1784 litra za Fiat 500L Wagon.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu