Dodeljene nagrade povodom Dana porodice - iKragujevac


Vesti

Povodom Međunarodnog Dana porodice, koji se svake godine obeležava 15. maja, u zgradi Gradske uprave Grada Kragujevca, organizovana je svečanost dodele nagrada deci iz predškolskih ustanova i osnovnih škola, koja su učestvovala na literarno-likovnom konkursu, čija je tema porodica.

Ove godine je na konkurs stiglo preko 450 likovnih i više od 40 literarnih radova, kojima su deca izražavala svoja razmišljanja o porodici, kao i svoja očekivanja od porodice i njene stabilnosti i dobrog funkcionisanja. Osnova svih radova je ljubav koja se širi od porodice i ka njoj.

Inicijativa za obeležavanje Dana porodice potekla je pre sedam godina od Savetovališta za brak i porodicu, koje radi u okviru Centra za pružanje usluga socijalne zaštite “Kneginja Ljubica”, a iz godine u godinu sve je veći broj ustanova, organizacija i pojedinaca koji podržavaju ove aktivnosti povodom Dana porodice.

Dobitnicima su nagrade uručile dr Gordana Damnjanović, član Gradskiog veća i Gordana Petronijević, rukovodilac Savetovališta za brak i porodicu, a nagrade su podeljene u pet kategorija.

Kao i svake godine, GTO “Kragujevac”, kao jedan od partnera u ovoj akciji, organizuje kao zajedničku nagradu, jednodnevni izlet za nagrađene i njihove porodice. Ove godine mali, a talentovani slikari i pisci, sa svojim porodicama i u pratnji turističkog vodiča, razgledaće grad, posetiće manastir Lipar, a zatim se odmarati, igrati i družiti u seoskom turističkom domaćinstvu “Kočin konak”, gde će ih šumadijskim specijalitetima ugostiti porodica Radovanović, a pri tom im pokazati stare predmete i sprave i pričati o nekadašnjim običajima.

 

izvor: GTO Kragujevac

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu