Najava događaja za sutra - iKragujevac


Vesti

Najava događaja za sutra: 

-12,00 sati – poligon u Kneževom arsenalu – primopredaja pet specijalizovanih vozila: četiri vatrogasna i jedno sanitetsko vozilo, u okviru donacije koju je obezbedila Spasilačka organizacija Ujedinjenog Kraljevstva i Blaythswod Care iz Škotske. Pored Ivice Momčilovića zamenika gradonačelnika Kragujevca, prisutnima će se obratiti Gary Bennett šef Spasilačke organizacije Škotske.
Nakon primopredaje ključeva, biće uručeni sertifikati polaznicima petodnevne obuke koja je organizovana za vatrogasce spasioce sa područja Šumadijskog upravnog okruga i Bajine Bašte, predstavnicima civilne zaštite i zaposlenima u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

-12,15 sati – PD ''Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj'' Cerovac – prvo okupljanje poljorivrednih proizvođača i odgajivača u Centru. Tom prilikom biće predstavljen pravilnik Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine o vrstama podsticaja u poljoprivredi za 2017. godinu.
Nakon pozdravne reči Damjana Srejića člana Gradskog veća za poljoprivredu i ruralni razvoj biće predstavljeni pravilnici o podsticajima za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina, opreme i kvalitetnih priplodnih grla za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje; za podršku podizanja višegodišnjih proizvodnih zasada voćaka, vinove loze i hmelja kao i Pravilnika o podsticajima za diversifikaciju dohotka i unapređenje kvaliteta života u ruralnim područjima kroz podršku mladim poljoprivrednicima.

-15,00 sati – Skupštinska sala – Centralna akademija Nacionalne asocijacije udruženja zdravstvenih radnika Srbije povodom Međunarodnog dana sestara koji se obeležava 12. maja u znak sećanja na datum rođenja Florens Najtingejl. Prisutne će u ime Grada pozdraviti dr Gordana Damnjanović član Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu. Nakon akademije i uručenja priznanja, biće organizovan stručni sastanak – edukacija namenjena medicinskim sestrama i tehničarima, koji je akreditovan od strane Zdravstvenog saveta Srbije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu