Akciju za Teodoru podržali i zaposleni u Gradskoj upravi - iKragujevac


Vesti

U akciju prikupljanja novčane pomoći za devetogodišnju Kragujevčanku Teodoru Vranješević, obelele od teške i nepredvidive bolesti akutne mijeloidne leukemije, a za čije su izlečenje lekari preporučili transplataciju koštane srži, uključile su se sve ustanove, institucije, javna i privatna preduzeća, škole, obdaništa, organizacije, udruženja i građani Kragujevca.

Za ovu zahtevnu operaciju, koja će biti obavljena na Univerzitetskoj dečijoj klinici u Frankfurtu, bilo je neophodno prikupiti 350.000 evra, što je u intenzivnoj akciji u koju se uključila i čitava Srbija, zemlje regiona, dijaspora učinjeno u roku od pet dana.

U akciji prikupljanja pomoći Sindikat Gradske uprave za Teodoru je prikupio oko 160.000 dinara, a odbornici Skupštine grada Kragujevca odrekli su se svoje martovske novčane nadoknade, tako da će na račun porodice Vranješević biti uplaćeno još oko 750.000 dinara.

Akcije u Kragujevcu i dalje traju. Organizuju se mnogobrojni koncerti, pozorišne predstave, aukcije, prodajne izložbe, sportska nadmetanja, kreativne radionice, žurke, a s obzirom na to da je novac za lečenje Teodore Vranješević prikupljen, njeni roditelji kažu da će svaki dinar preko toga biti iskorišćen za lečenje nekog drugog deteta.  

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu