BEZ NJEGA NEĆETE DOBITI NOVU: Kako da saznate svoj broj zdravstvene knjižice ukoliko ste izgubili staru - iKragujevac


Vesti

Vađenje novih zdravstvenik knjižica već nekoliko meseci jedna je od glavnih tema u Srbiji. Republički zavod za zdravstveno osiguranje krajem marta aktivirao je elektronski servis za proveru statusa izrade knjižica.

Servis je dostupan na sajtu Republičkog fonda, pod naslovom "Proverite da li je vaša zdravstvena kartica proizvedena".

Da biste saznali dokle se stiglo sa izradom Vaše zdravstvene knjižice potrebno je da u predviđeno polje unesete svoj LBO broj koji se nalazi na prvoj strani stare knjižice, nakon čega će Vam servis odgovoriti u kojoj fazi izrade je Vaša knjižica.

LBO broj je lični broj osiguranika koji određuje matična filijala prilikom prijave na zdravstveno osiguranje i unosi u matičnu evidenciju. On ima 11 cifara i trajan je, odnosno nepromenjiv.

No, ukoliko ste kojim slučajem izgubili staru zdravstvenu knjižicu, svoj LBO možete pročitati sa bilo kog izveštaj lekara, lekarskog recepta, uputa za ambulantno-specijalistički predgled, kažu u RFZO.

- Ukoliko lice ne poseduje ništa od navedenog, LBO može saznati u bilo kojoj organizacionoj jedinici Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje - dodaju iz RFZO. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu