Milion dinara za projekte za mlade u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi u Kragujevcu Stefan Nikezić potpisao je ugovore sa predstavnicima 12 udruženja kojima su, na osnovu Javnog konkursa, odobrena sredstva za finansiranje i sufinansiranje projekata, programa, aktivnosti i manifestacija u oblasti omladinske politike. Iz budžeta grada za te namene je izdvojeno milion dinara, objavljeno je na sajtu Grada Kragujevca.

Grad Kragujevac u okviru podrške mladima u lokalnoj samoupravi svake godine izdvaja sredstva iz budžeta za promociju zdravih stilova života, podsticaj edukacije i kreativnosti kod mladih. Iz godine u godinu broj udruženja i organizacija se uvećava i mladi apliciraju sa kreativnijim i interesantnijim projektima, rekao je Srefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika i dodao da očekuje uvećanje sredstava u narednoj godini.

Na konkurs se javilo 13 nevladinih organizacija i udruženja, od kojih je dvanaest projekata ispunilo sve uslove konkursa. Pored ekoloških projekata, projekata vezanih za edukaciju mladih u oblasti novinarstva i javnih nastupa, ove godine udruženja su dobila sredstva i za etno turizam, program primarne prevencije HIV infekcije, ali i programe Udruženja studenata sa hendikepom.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu