Vodička tura "Istorijsko jezgro grada" - iKragujevac


Vesti

U subotu 22. aprila 2017. Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ organizuje prvu u ciklusu turističkih vodičkih tura u okviru akcije „Kragujevac kroz ulice i muzeje“ namenjene Kragujevčanima i gostima grada. Prva tura je tematska i nosi naziv „Istorijsko jezgro grada“ .

Zainteresovani učesnici uz priču licenciranog turističkog vodiča prošetaće centralnim delom Kragujevca pored najznačajnijih kulturno-istorijskih spomenika i lokacija, Prve kragujevačke gimnazije,Teatra, Regentove kuće, Suda, Kompleksa „Moskva“, Spomenika palim Šumadincima, Stare i Nove crkve, zgrade Stare skupštine… Zadržavanje je predviđeno u Kompleksu Vojno-tehničkog zavoda gde je planirana poseta muzeju „Stara livnica“, i kod Amidžinog konaka, jedinog sačuvanog od tri koliko je imao dvor kneza Miloša Obrenovića.

Kragujevčani i gosti grada moći će na taj način da se upoznaju sa razvojem industrije naše zemlje i stvaranjem moderne srpske države, čiji je Kragujevac bio prva prestonica što ćemo obeležiti 2018. godine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu