Uručeni ključevi automobila dobitnicima u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" - iKragujevac


Vesti

Dobitnicima u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" juče su u Kragujevcu svečano uručeni ključevi automobila marke "Fiat 500-L".

Ključeve 18 automobila je uručio državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Željko Ožegović.

On je rekao da je nagradna igra dala dobre rezultate, ističući da je poslato oko 8,5 miliona koverata, a po preliminarnim merenjima, učestvovalo je između 25 i 40 odsto ukupnog stanovništva, što je mnogo više u odnosu na druge zemlje u kojima se organizuju slične lutrije.

"Poreska uprava je već na polovini realizacije nagradne igre pokazala da je značajno povećana naplata PDV-a, a smanjio se i broj prekršaja zbog neizdavanja fiskalnih računa", rekao je Ožegović.

Lutrija je imala i nefinansijske efekte, kaže Ožegović i objašnjava da su građani shvatili značaj borbe protiv sive ekonomije. Svi dobitnici poručuju da će nastaviti da uzimaju račune, ne samo kako bi vodili računa koliko su novca potrošili već i da bi pomogli državi da poboljša kvalitet života. Pozivajući građane da i ubuduće uzimaju fiskalne račune, Ožegović je najavio mogućnost organizovanja novog kola nagradne igre na jesen ili na proleće iduće godine.

Predsednica Komisije i državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Stanija Višekruna izrazila je zadovoljstvo što je nagradna igra sprovedena po pravilima.

Izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović kaže da je nagradna igra nadmašila sva očekivanja, budući da je poslato 8,5 miliona koverata.

"Danas smo dodelili automobile srećnim dobitnicima iz svih krajeva Srbije, što potvrđuje da je ova aktivnost naišla na interesovanje svih građana", rekla je Jovanovićeva.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu