Ministar Šarčević : Zašto niko nije ranije reagovao na slučaj iz Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević zapitao je danas zbog čega niko toliko dugo nije ukazao na problem dečaka u Kragujevcu zbog čijeg ponašanja roditelji ne šalju svoju decu na nastavu.

"Zašto to nije ranije prijavljeno? On je već drugi razred i neko već godinu i po dana to prikriva i traži neka jalova rešenja", rekao je Šarčević na otvaranju Naučnog kluba u Beogradu.

Šarčević je rekao da je za taj slučaj saznao posle medija i izrazio nezadovoljstvo zbog toga jer, inače, u slučajevima koji stignu do njega preko školske uprave, ministarstvo odmah reaguje. On je dodao da će ministarstvo poslati tim u Kragujevac da sagleda kojim resursima raspolaže taj grad i kakve tamo škole postoje, jer sva deca moraju da imaju mogućnost da se školuju.

Ministar je dodao da u rešavanje takvih problema treba uključiti stručnjake raznih profila i kritikovao inspekciju što nije ranije reagovala.

"Radom inspekcije nisam zadovoljan, i ja to javno ističem. Rad inspektora na lokalu se razlikuje od republičkog nivoa, a ni njih nema dovoljno", rekao je Šarčević i dodao da se radi na tome da se oformi jedinstveni inspektorat ali da to mora da se sistemski reši.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu