Grad preuzima RTV Kragujevac na rok od šest meseci - iKragujevac


Vesti

U Radio-televiziji Kragujevac u toku je izjašnjavanje zaposlenih o dobrovoljnom odlasku iz firme, uz jednu od tri opcije iz socijalnog programa koji je ponudilo Ministarstvo za rad.

Izjašnjavanje traje do 8. aprila, a do juče se za odlazak iz RTK, uz otpremnine iz socijalnog programa, izjasnila polovina, odnosno oko 30 zaposlenih u toj medijskoj kući.

Sindikat i zaposlenih koji nameravaju da ostanu u firmi očekuju da će gradska uprava, shodno prošlonedeljnoj uredbi Vlade Srbije, početkom naredne sedmice, zvanično od Vlade zatraži preuzimanje Radio-televizije Kragujevac na rok od šest meseci, za koliko treba da sanira posledice prethodne privatizacije te medijske kuće, koja je poništena krajem januara i da je pripremi za ponovnu prodaju.

- Vlada Srbije je početkom prošle nedelje donela uredbu kojom se omogućava ne samo Kragujevcu, nego i drugim gradovima u kojima je došlo do poništenja privatizacije elektronskih medija, da preuzmu te medije i da ih u roku od šest meseci pripreme za novu privatizaciju - kaže glavni poverenik UGS "Nezavisnost" u RTK Goran Antonijević.

U Radio-televiziji Kragujevac smatraju da bi ta medijska kuća, ukoliko se situacija bude razvijala u skladu sa planiranom dinamikom, radio i televizijski program ponovo mogla da počne da emituje sredinom narednog meseca.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu