Odobreni programi sportskih organizacija i sredstva za realizaciju - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće na danas održanoj sednici donelo je odluku o odobravanju godišnjih programa sportskih organizacija i visine sredstava za njihovu realizaciju u ukupnom iznosu 69.590.000 dinara. Tim sredstvima biće finansirani programi 83 sportske organizacije, dok 27 nije ispunilo tražene kriterijume.

Pored toga, Kragujevačkom vaterpolo udruženju “Radnički 2012“ i Plivačkom klubu “Radnički 1969“ odobrava se da bez novčane naknade, kao nefinansijsku pomoć, obavljaju trenažne i takmičarske aktivnosti na bazenima Ustanove za sport i fizičku kulturu “Park“. Ista nefinansijska pomoć odobrena je sportskim klubovima “Aqua 34“ i “Pirat“ i plivačkim klubovima “Foka“, “Ajkule“, “Delfin“ kao i plivačkom klubu osoba sa invaliditetom “Kragujevčani“.

Sportskim klubovima koji svoje aktivnosti obavljaju u Sportskoj hali “Gordana Goca Bogojević“ i Sportskoj hali “Jezero“ pored sredstava, odobrava se da bez novčane nadoknade obavljaju trenažne i takmičarske aktivnosti u tim halama.

Gradsko veće donelo je odluku o ustupanju objekta “Kreativni Veliki park“ na korišćenje bez naknade Ustanovi za sport i fizičku kulturu “Park“ ukupne površine 10 495 kvadratnih metara.

Članovi veća dali su saglasnost Gradskoj upravi za poslove gradonačelnika i Gradskog veća za pokretanje postupka javne nabavke za izvođenje radova na čišćenju, uređenju i sanaciji vodotokova drugog reda.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu