Frankofonija u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

U organizaciji Udruženja profesora francuskog jezika i podršku grada Kragujevca, prigodnim programom u svečanoj sali Osnovne škole “Stanislav Sremčević“ obeležena je Frankofonija, kulturna manifestacija koja proslavlja francuski jezik i kulturu.

 

Profesori francuskog jezika kragujevačkih škola sa svojim đacima priredili su prigodan kulturno umetnički program izveden na francuskom i srpskom jeziku. Tim povodom školu je danas posetio prof. dr Nedeljko Manojlović, član Gradskog veća za obrazovanje.

U martu, Mesecu frankofonije, nekoliko godina unazad u Srbiji se obeležava Dan francuskog jezika 20. marta. U Kragujevcu, profesori francuskog jezika osnovnih i srednjih škola sa svojim učenicima, programom inspirisanim francuskim jezikom i kulturom obeleže ovaj datum. Osim toga što se na taj način priključuju velikoj manifestaciji koja slavi francuski jezik i kulturu u svetu i kod nas, mladi kroz izvedene predstave i razgovor na francuskom jeziku otkrivaju lepotu i milozvučnost ovog jezika ali i moć jezika uopšte.

U Srbiji, frankofonija se u organizaciji Francuskog instituta obeležava od 2006. godine kada se i priključila Međunarodnoj organizaciji frankofonije koja okuplja više od 58 zemalja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu