INSPEKCIJA IZ BEOGRADA VEĆ DVA DANA ČEŠLJA U KRAGUJEVAČKOJ FIRMI - iKragujevac


Vesti

Radnice nekadašnje Zastava Tapacirnice u Kragujevcu, sada slovenačke Fori tekstil, odbile su da i dalje rade dva dana u nedelji po 12 sati, a da im se ne plaća prekovremeni i noćni rad, a za utorak najavljuju generalni štrajk.

Mediji su prethodnih dana pisali o pobuni radnica u ovoj fabrici, ali je juče stigao demanti kompanije, međutim kako N1 saznaje Inspekcija rada iz Beograda je u firmi već dva dana.

„Došlo je do pobune radnika, gde radnici više ne mogu da izdrže ni psihički ni fizički rad. Počelo je zlostavljanje od strane naših nadležnih, maltretiraju nas, ponižavaju. Plate su minimalne. Izlazi obaveštenje da se radi i subotom. Obećava se plaćanje tog prekovremenog. U obračunima se ne plaća ni prekovremeni ni noćni rad“, kaže za N1 samohrana majka troje dece, tridesetjednogodišnja Milena Belošević, deset godina radi kao šivač u Tapacirnici i slovenačkoj firmi Fori tekstil, ali „zulum“, kako kaže ne može više da trpi.

Direktorka Forija, Daliborka Milićević nije htela pred kameru, a u mejlu je naglasila svoje mnogobrojne obaveze, a kako piše N1 službenici firme novinarima ove televizije pretili su policijom zbog kamera.

 

Izvor: N1, BIZLife

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu