STIGLA DVA NOVA APARATA u Dom zdravlja Kragujevac - iKragujevac


Vesti

Služba laboratorijske dijagnostike Doma zdravlja Kragujevac opremljenija je za dva nova aprata i to aparat za automatski pregled urina i aparat 5-part diff (PRDF) za pregled krvne slike. Reč je o modernim aparatima koji će standardizovati preglede i povećati nivo kvaliteta rada. Takođe, uveden je zatvoren sistem za punktiranje bioloških uzoraka(Vacutainer). 

 U toku je i implementacija informacionog sistema u službi laboratorije koji će značajno skratiti put pacijenata od davanja uzoroka do preuzimanja rezultata.

U saradnji sa Skupštinom grada Kragujevca kao osnivačem, u planu je izgradnja nove zgrade službe laboratorijske dijagnostike u dvorištu Specijalističko- konsultativne službe Doma zdravlja Kragujevac.

Od 01.04.2017. godine uvodi se rad pre podne i po podne subotom i nedeljom, službe laboratorijske dijagnostike u prostorijama centralnog objekta službe za zdravstvenu zaštitu predškolske dece (u krugu bolnice), na nivou celog grada.

Služba laboratorijske dijagnostike Doma zdravlja Kragujevac je jedna od retkih na primarnom zdravstvenom nivou koja je Akreditovana od Evropske agencije za kontrolu kvaliteta analiza i zalaže se za kvalitetnu, kontinuiranu, dostupnu i modernizovanu uslugu koju pruža svojim korisnicima.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu