Evo gde je najmanja provizija prilikom plaćanja računa - iKragujevac


Vesti

Ako vam je cilj da uštedite prilikom plaćanja svojih dažbina, trebalo bi da znate da minimalna provizija na blagajnama varira od 20 dinara pa do 85, u zavisnosti koje račune plaćate, ali i gde.

Naime, kada utvrdite da će vas uplate u određenim bankama koštati još jedan odsto od sume, možda ćete shvatiti da je najbolje rešenje ostati kod kuće i platiti račun – onlajn. Plaćanje putem interneta i mobilne aplikacije pokazalo se kao najispalativije u određenim bankama, prenosi Blic. Ili uopšte nema provizije, ili počinje da se naplaćuje tek nakon trećeg plaćanja ili je oko 15 dinara.

Ovo su varijante, u zavisnosti od banke:

Uplata / Provizija:

1. varijanta bilo koja suma 0 dinara

2. varijanta 0-299.999 dinara 15 dinara

3. varijanta preko 300.000 dinara 0,2 %

4. varijanta tek posle trećeg plaćanja 1 %

Ako odlučite da ipak platite na nekoj blagajni, jedina sigurna varijanta gde nećete osetiti drastičan udar po džepu jeste Uprava za trezor. U Upravama se može platiti sve što pripada javnom sektoru, a ovde čak plaćanje određenih poreza nema proviziju.

Međutim, u nekim filijalama se dešava da nema uplatnica, pa se moraju kupiti u knjižari. Iako je provizija veoma povoljna, svega 20 dinara, da bi se kupio blok uplatnica treba izdvojiti još 80 dinara, da ne govorimo o potrošenom dodatnom vremenu.

Zatim sledi Pošta Srbije, koja ima iste ili slične provizije kao i određene banke.

Uprava za trezor Pošta Srbije

20 dinara na iznos do 4.000 dinara Infostan – nema

0,5% na iznos preko 4.000 dinara Telefon – 35 dinara

Porez – 45 dinara

U bankama su provizije se kreću od 0,4 odsto do jedan odsto. Maksimalne provizije na najveće moguće iznose su od 4.000 do 5.000 dinara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu