Uskoro Registar stambenih jedinica u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Gradsko veće na danas održanoj sednici donelo je rešenje o obrazovanju Radnog tela za analizu stanja u oblasti kolektivnog stanovanja, čiji je zadatak da prikupi podatke o stambenim zgradama, izradi analizu stanja zgrada i predloži osnovne modele potencijalnih unapređenja energetske efikasnosti zgrada. 

Pored toga, Radno telo analiziraće i prelazak sa paušalnog na plaćanje toplotne energije po utrošku, utvrdi predlog ekonomski opravdanih mera koje stvaraju najveće energetske uštede u najkraćem vremenskom roku. Sve to deo je adekvatnih priprema za uspostavljanje Registra stambenih jedinica.

Na sednici je utvrđen predlog Operativnog plana za odbranu od poplava grada Kragujevca za vode drugog reda i upućen odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje.

Članovi veća doneli su Plan lokacija za postavljanje bašti tipa ''A'' kojim se definiše broj, površina i položaj bašti koje se nalaze u Pešačkim zonama i koje se dodeljuju u postupku licitacije.

Gradsko veće dalo je saglasnost Gradskoj upravi za investicije za pokretanje postupka javne nabavke male vrednosti za usluge adaptacije 66 bunarskih šahti i opremanje bunara opremom neophodnom za hidrogeološka istraživanja. Pored toga, data je i saglasnost za pokretanje postupka javne nabavke za radove na izradi i postavljanju ograde oko dečijeg obdaništa ''Čuperak''.

Gradska uprava za komunalne i inspekcijske poslove dobila je saglasnost za pokretanje postupka javne nabavke male vrednosti za usluge održavanja javnog osvetljenja i to: održavanja i servisiranja svetiljki i nosećih elemenata, vodova javne rasvete koji su u vlasništvu Grada, održavanje i servisiranje upravljačkih, regulacionih i zaštitinih elemenata.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu