U OŠ "Treći kragujevački bataljon" posađeno drvo mira - iKragujevac


Vesti

U osnovnoj školi Treći kragujevački bataljon u Kragujevcu, danas je povodom obeležavanja 18 godina od početka bombardovanja NATO alijanse na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju, posađeno drvo mira.

Drvo mira, a reč je o crvenolisnoj trešnji, posadili su Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada Kragujevca, Slobodan Živanović, direktor škole i predstavnik Udruženja boraca Šumadije. Ovo je drugo drvo mira zasađeno ovim povodom u dvorištu škole, koja je prema rečima direktora pionir među školama koje su počele sa obeležavanjem sećanja na 24. mart 1999. godine.

“Pošto naš kolektiv sa zadovoljstvom prihvata ulogu i trudimo se da škola dobije poziciju koju je ranije imala, da osim obrazovanja pruža i vaspitanje, naša vodilja je da učimo decu da budu ponosni što su građani ovog grada i ove zemlje. Ne treba da budemo zlopamtila, ali ne smemo da zaboravimo, kako ne bi ponavljali greške koje su nas skupo koštale, poručio je direktor škole Slobodan Živanović.

Svečanosti koju su za ovu priliku pripremili učenici škole prisustvovali su i članovi gradskog veća grada Kragujevca, prof. dr Nedeljko Manojlović i dr Gordana Damnjanović.

Pre 18 godina na današnji dan u sumrak, našem gradu i našoj zemlji desila se nepravda, nazvana “Milosrdni anđeo“ kojom su 78 dana članice NATO alijanse bombardovale naše bolnice, škole, vojsku, civile, mostove, što mi ne smemo da zaboravimo, kazala je Gordana Damnjanović. Podsetivši da je škola Treći kragujevački bataljon prva počela sa obeležavanjem sećanja na ovaj datum, a kome su se pridružile su se i ostale škole, Damnjanović je poručila da učenici treba da dobiju dobro obrazovanje, dobru porodičnu tradiciju i pamte istoriju naše zemlje. Danas živimo u slobodnoj i mirnoj zemlji, a drvo koje smo posadili prošle, i drvo koje sadimo ove godine doneće plodove, koji predstavljaju simbol mira i blagostanja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu