Zbog ovih grešaka, čak 18 koverata bilo je neregularno: Svi detalji sa 2. izvlačenja "Uzmi račun i pobedi" - iKragujevac


Vesti

U drugom izvlačenju u okviru nagradne igre “Uzmi račun i pobedi“ od čak 5.583.181 koverata, sinoć je u direktnom prenosu izvučeno 178 dobitnika vrednih nagrada kao što su stan u Beogradu, 12 automobila FIAT 500 L, putovanja u Njujork, Pariz i Grčku.

Ukupan nagradni fond ove subote iznosio je 24.569.926,61 dinara, saopštila je danas vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Izvlačenje je održano u studiju RTS-a na Košutnjaku.

Glavna nagrada, stan u beogradskom naselju Braće Jerković, pripala je Zorici Spasić iz Blaca.

Priređivač je sinoć stupio u kontakt sa dobitnicima stana i automobila i potvrdio da ispunjavaju sva pravila za učešće u nagradnoj igri, da su punoletni i da nisu zaposleni u institucijama koje organizuju nagradnu igru.

Sreću su ove subote delili naši mladi glumci Radovan Vujović i Tijana Pečenčić, predsednica ŽKK Crvena Zvezda i bivša košarkašica Nataša Kovačević i srpska reprezentativka u streljaštvu Andrea Arsović, a o važnosti borbe protiv sive ekonomije govorili su predstavnici domaćih i stranih kompanija koje su podržale kampanju i nagradnu igru – JTI, Gomex i Fly Fly Travel.

Tokom televizijskog prenosa izvlačenja za 17 glavnih nagrada, Komisija je ustanovila da samo jedna koverta nije regularna zbog neispravnog fiskalnog računa, na kom nije bilo datuma i odgovarajućeg fiskalnog logoa, zbog čega je koverta diskvalifikovana, a njen pošiljalac je ostao bez automobila.

U prenosu koji je u nastavku emitovan na sajtovima rts.rs i uzmiracun.rs dodeljena je 161 nagrada.

Ukupno je bilo 18 neregularnih koverata – 5 koverata nije sadržalo obavezne podatke o učesniku nagradne igre, 4 koverte su sadržale račune sa iznosom manjim od 100 RSD, u 3 koverte su bili pomešani fiskalni računi i slipovi, a 2 računa nisu sadržala fiskalni logo i datum, 2 koverte sadržale su račune iz 2016. godine, 1 koverta je sadržala 8 ispravnih računa i 5 neispravnih na kojima je iznos bio manji od 100 RSD i 1 koverta je imala 9 računa umesto 10 koliko je propisano pravilima o učešću u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“.

Priređivač zadržava pravo da naknadno proveri ispravnost izvučenih koverata – da li glase na maloletne osobe, da li su ih poslali zaposleni kod organizatora nagradne igre kojima je zabranjeno učešće, kao i da provere ispravnost fiskalnih računa i slipova kod prodavca ili banke preko koje je obavljena kupovina.

Kao priređivač nagradne igre, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, jedino može da kontaktira sve dobitnike i obavesti ih o nagradama i načinu preuzimanja, napominje se u saopštenju.

Poslednjih dana bilo je slučajeva da su građani kontaktirani i obaveštavani o nagradama od strane nepoznatih osoba. Da se to ne bi dešavalo, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave će i ovoga puta u najkraćem roku stupiti u kontakt sa svim dobitnicima i obavestiti ih kako mogu da preuzmu nagrade, navodi se u saopštenju.

Za dodatne informacije, na raspolaganju je Kontakt centar nagradne igre, radnim danima od 8 do 15 časova, sa brojem telefona 011/3620-146 i e-mejl adresom Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

Spisak dobitnika biće objavljen u dnevnom listu „Politika“ u utorak, a biće dostupan i na internet stranicama priređivača www.mduls.gov.rs , nagradne igre www.uzmiracun.rs i RTS-a www.rts.rs .

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu