BRAVO! Pobednički pehar i medalje za kragujevačke kulinare - iKragujevac


Vesti

Još jednom, kragujevački kulinari vraćaju se sa profesionalnog, internacionalnog takmičenja, kao apsolitni šampioni. U Bukureštu je 4. i 5. marta održano takmičenje „Barilla International pasta & pizza championship“, na kome je učestvovalo preko 200 takmičara iz 15 zemalja Evrope.

Dva naša predstavnika, Petar Dudaš i Milan Stevanović, predvođeni predsednikom „HoReCa” asocijacije Kragujevac, VujadinomVujadinovićem i profesorom gastronomije Vladimirom Arsenijevićem, osvojili su ukupno tri zlatne, četiri srebrne medalje i pobednički pehar. Favoritima iz Italije i drugih mediteranskih zemalja, u čijim su kuhinjama paste i pice često zastupljene, kragujevački momci pokazali su kako se prave dobre testenine na naš način.

Predsednik “HoReCa” asocijacije Kragujevac Vujadin Vujadinović kaže da je ovo izuzetan uspeh za srpsku gastronomiju, jer je do sada u ovim disciplinama apsolutno dominirala Italija, a na ovom takmičenju, na kome je kriterijum ocenjivanja bio izuzetno visok, ipak su pobedili naši kulinari.

Oni su imali obimne pripreme, detaljne konsultacije i predloge, a uz mnogo vežbe, očigledno su uspeli da naprave recepturu koja je ostavila najbolji utisak na sudije i mada su oni bili većinom iz Italije, nisu mogli da ospore kvalitet i kulinarsko umeće naših takmičara.

Dudaš i Stevanović, neosporno su pokazali kako se predstavlja i poštuje zemlja iz koje dolaze, kao i profesija kojom se bave, a sada je već svima jasno kakvim kulinarskim potencijalima raspolažemo. Njihovo znanje i kreativnost, dominiraju nad tradicijom pripremanja pice i paste, a oni su ponosni što predstavljaju Kragujevac i Srbiju i kažu da im je svaka osvojena medalja još veća motivacija da se dalje usavršavaju i predstavljaju grad i zemlju u najboljem svetlu.

Petar Dudaš osvojio je zlato, a Milan Stevanović srebro za pripremanje „Paste sa morskim plodovima“, za „Pastu sa mesom“ dobili su zlato, za „Pastu sa sirom“, Petar Dudaš je osvojio zlato, a Milan Stevanović srebro, a pobednik takmičenja u pripremanju paste je Milan Stevanović, koji je osvojio šampionski pehar. Milan Stevanović osvojio je zlato i za „Kreativnu picu“, a Petar Dudaš srebro za „Pica – desert“.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu