SAOPŠTENJE: Izmene u Skupštini i Nadzornom odboru preduzeća "Zastava oružje" - iKragujevac


Vesti

Skupština Preduzeća ZASTAVA ORUŽJE AD na sednici održanoj 06.03.2017.god., a po preporuci dr. N.Miloradovića, v.d. pomoćnika Ministra odbrane za materijalne resurse MO RS, razrešila je dužnosti predsednika Skupštine i članove Nadzornog odbora koji su do sada upravljali Preduzećem i imenovala novog predsednika Skupštine i Nadzorni odbor iz MO. 

Rezultati poslovanja, kako je to navela u saopštenju pomenuta Sindikalna organizacija, nisu razlog za ovu promenu.

Preduzeće ZASTAVA ORUŽJE je u predhodne dve godine stabilizovalo svoje poslovanje. Došlo je do rasta svih parametara poslovanja - proizvodnje, prodaje, investicija, finansijski je stabilno, uredno servisira sve obaveze bez zaduživanja, zanovljeni su kadrovi, poboljšani uslovi rada i bezbednost zaposlenih...

Uposlenost kapaciteta je 100%, proizvodnja je zabeležila rast od 5% u 2015.god. a 8% u 2016.god. a vrednosno 35% u 2015.god. a 21% u 2016.god. a u investicije je uloženo 5,6 miliona EUR-a sopstvenih sredstava.

Preduzeće ima dobit iz poslovanja ali ne uspeva da potpuno pokrije kamate na neplaćene poreze i doprinose iz perioda pre 2015.god. (u 2016.god. ona je bila 610 miliona RSD). Vraćaju se i dugovi iz ranijeg perioda (krediti, pozajmice, porezi, doprinosi...) - u protekle dve godine vraćeno je 7 miliona USD. Investiralo se u objekte, opremu, instalacije, kadrove i uslove rada.

Zarade se uredno isplaćuju (prosek u 2016.god. je 51.174,00 RSD). Izvršeno je kadrovsko jačanje i podmlađivanje radne snage.

U postizanju ovih ciljeva, dosadašnji Nadzorni odbor i Ministarstvo odbrane su dali veliki doprinos. Očekujemo uspešnu saradnju sa Skupštinom, Nadzornim odborom i Ministarstvom odbrane i u narednom periodu, navodi se u saopštenju.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu