USKORO KREĆE UPIS DECE U PRVI RAZRED OSNOVNIH ŠKOLA: Roditelji, pročitajte koji su uslovi za upis i šta vam je potrebno od dokumentacije - iKragujevac


Vesti

Počele pripreme za upis đaka u prvi razred osnovne škole. Na vratima ovih obrazovnih ustanova su papiri sa uputstvima za roditelje koji će ove godine upisati đake prvake. Osim sistematskih pregleda, koji su već počeli, roditelji mogu polako i da pripremaju neophodnu dokumentaciju.

U prvi razred osnovne škole u školskoj 2017/2018. godini upisuju se sva deca rođena od 01. marta 2010. godine do 28. februara 2011. godine.

2. Služba za zdravstvenu zaštitu predškolske dece Doma zdravlja Kragujevac sprovodi pregled i vakcinaciju dece za polazak u osnovnu školu. 

Pregled i vakcinacija dece za upis u prvi razred osnovne škole obavljaće se kod izabranog pedijatra u dečijim dispanzerima i to:

-u Centralnom dečijem dispanzeru (kontakt tel. 370 - 132)
-u Dečijem dispanzeru - ogranak Aerodrom (kontakt tel. 370 - 138)
-u Dečijem dispanzeru - ogranak Bresnica (kontakt tel. 381 - 400)
-u Dečijem dispanzeru - ogranak Stanovo (kontakt tel. 323 - 004)
3. Potvrdu o zdravstvenom pregledu i vakcinaciji deteta roditelji će čuvati do upisa deteta u školu. 

Obaveštenje o datumu i postupku ispitivanja deteta koje obavljaju psiholog i pedagog škole, kao i obaveštenje o datumu upisa, roditelji će dobiti neposredno u školi u koju dete upisuju.

1.U pripremni predškolski program u školskoj 2017/2018. godini upisuju se sva deca rođena od 01. marta 2011. godine do 28. februara 2012. godine. 

2. Potvrdu o zdravstvenom pregledu deteta kod izabranog pedijatra roditelji će čuvati do upisa deteta u pripremni predškolski program.

Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i postupku upisa deteta, roditelji će dobiti neposredno u Predškolskoj ustanovi “Nada Naumović“ i Predškolskoj ustanovi “Đurđevdan“. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu