SAMOUPRAVLJANJE NIJE UMRLO: Sindikalci smenili nadzorni odbor Zastava oružja - iKragujevac


Vesti

Skupština preduzeća Zastava oružje AD na sednici održanoj 6. marta 2017.godine razrešila je Nadzorni odbor koji je do sada upravljao fabrikom i imenovala je novi koji čine pukovnik Ivica Marjanović, pukovnik Dragan Stanković i potpukovnik Amir Osmanagić.

U Sindikalnoj organizaciji Zastava oružje se ocenjuje da će novi Nadzorni odbor napraviti zaokret u politici upravljanja fabrikom koju je pratila netransparentnost, prikrivanje pokazatelja poslovanja, nepotističko zapošljavanje i urušavanje fabričkih vrednosti, što je sve doprinelo demotivisanju radnika i smanjenju fabričke produkcije koju prate ogromni troškovi.

Velika potražnja za najskupljim fabričkim proizvodima nije dala odgovarajući finansijski efekat, i pored najpovoljnijih ekonomskih i tržišnih okolnosti u ovom trenutku.

Sindikat će od novih upravljačkih struktura zahtevati odgovorno ponašanje u skladu sa potrebom i neophodnošću da se domaćinskim odnosom u mnogim segmentima preduzeća prekine loša praksa koja se u fabrici javila kao posledica neodgovornog rukovođenja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu