POSLEDNJE ZBOGOM KAPETANU DARKU KOSTIĆU: "Ostaćeš uzor svim generacijama" - iKragujevac


Vesti

Blizu hiljadu Surduličana u tužnoj povorci ispratilo je na večni počinak kapetana Vojske Srbije Darka Kostića (37), jednog od četvorice nastradalih u stravičnoj eksploziji koja se dogodila u utorak, 28. februara po podne u Tehničko-remontnom zavodu “Medna” kod Kragujevca.

Neutešni su bili supruga Marina, otac Stevan i brat Predrag. Kostić je sahranjen uz vojne počasti, ispratili su ga osim zemljaka i kolege iz Zavoda, koji će ga pamtiti kao vrednog i uvek nasmejanog oficira.

Niko nije mogao da zadrži suze nakon oproštajnog govora direktora Zavoda Dušana Kovarbašića, koji je rekao da će Darko ostati upamćen kao neko ko je voleo život, beskrajno voleo svoju četvorogodišnju ćerku Taru, bio brižan suprug i pouzdan kolega.

Darko je bio vrlo privržen porodici u Surdulici, majka Snežana umrla je 2012, on je često posećivao oca, iako ga je životni put odveo u Kragujevac gde je živeo sa suprugom i ćerkom.

Osim kapetana Kostića, u ovoj velikoj tragediji koja je potresla celu Srbiju poginuli su i potpukovnik Miroslav Perišić, pirotehničari i radnici Zavoda Željko Nikolić i Dejan Kovačević, iz Kragujevca.

Zvaničnih informacija kako se dogodila nesreća u Tehničko-remontnom centru u Kragujevcu zasad nema. Prema tvrdnjama “upućenih”, eksploziju u Tehničko-remontnom zavodu je skrivio – ljudski faktor.

Prvo se dogodio manji požar prilikom delaboracije tromblonske mine, zbog kojeg su se radnici evakuisali u sklonište.

Zatim je usledila veća greška kada je naređeno napuštanje skloništa i iznošenje tromblonskih mina iz magacina uz gašenje požara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu