Uviđaj u Kragujevcu nastavljen identifikacijom nastradalih - iKragujevac


Vesti

Uviđaj u Tehničko-remontnom zavodu (RMZ) u Kragujevcu, gde se dogodila eksplozija prilikom gašenja požara, nastavljen je danas identifikacijom nastradalih, rečeno je u Višem javnom tužilaštvu.

Portparolka Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu Vesna Đorđević je rekla agenciji Beta da se radi na identifikacija tela trojice nastradalih 28. februara, koji su pronađeni juče po podne.

"Uzeti su brisevi od njihovih srodnika, a zamenica Višeg javnog tužilatva Jasmina Stojadinović izdala je danas naredbu da se na Institutu za sudsku medicinu pri Medicinskom fakultetu u Beogradu obavi upoređenje svih DNK tragova", rekla je Đorđevićeva.

Ona je dodala da se u okviru predistražnog postupka radi na utvrđivanju uzroka okolnosti pod kojima je došlo do požara i eksplozije, kao i da li se radi o nečijoj odgovornosti i da li ima elemenata za krivično gonjenje.

Po ranije izdatoj naredbi zamenika Višeg javnog tužioca Jasmine Stojadinović, veštačenje uzroka i okolnosti požara je povereno Nacionalnom kriminalističko tehničkom centru MUP-a Srbije.

Uviđaj po nalogu tužilaštva obavlja vojna policija.

U Kragujevcu je danas Dan žalosti zbog pogibije četvorice radnika u eksploziji u TRZ u tom gradu. U eksploziji prilikom gašenja požara nastradao je potpukovnik Miroslav Perišić, a posle intenzivne potrage koja je trajala tri dana pronađeni su ostaci još trojice nastradalih, kapetana Darka Kostića, Dejana Kovačevića i Željka Nikolića.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu