NASTAVLJA SE POTRAGA: Dronovi i roboti traže nestale u eksplozij - iKragujevac


Vesti

Dronovi i jedno robot vozilo angažovani su u potrazi za kapetanom Darkom Kostićem i civilnim licima Dejanom Kovačevićem i Željkom Nikolićem.

Načelnik Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane pukovnik Mihailo Zogović ističe da je verovatnoća naknadnih eksplozija minimalna, što omogućava još intenzivniju pretragu terena..

Potraga za trojicom radnika koji se vode kao nestali još traje.

Načelnik Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane pukovnik Mihailo Zogović rekao je da je u toku raščišćavanje ruševina na čemu su angažovani svi kapaciteti Vojske Srbije - dronovi, specijalna vozila, obučeni psi.

Za sada nismo uspeli da ostvarimo kontakt sa nestalim licima, niti imamo bilo kakvu informaciju o njima, rekao je Zogović dodajući da će uložiti sve napore i intenzivnije raditi kako bi se pronašle nestale kolege.

Od 25 osoba koje su povređene juče tokom gašenja požara na VMA je prebačeno 10 osoba. Petorica vatrogasaca su otpuštena kući, a na klinikama kragujevačkog kliničkog centra ostalo je još 10 pacijenata.

Svi oni su pod stalnom opservacijom lekara i njihovo stanje se pomno prati, rekao je direktor kliničkog centra Predrag Sazdanović. Inače, prema njegovim rečima, i pacijenti koji su prebačeni na dalje lečenje u Beograd su stabilno i van životne opasnosti.

Ministar odbrane Zoran Đorđević rekao je ranije da je on lično formirao komisiju koja će istražiti uzroke nesreće.

Predsednik komisije je brigadni general Mile Jelić, načelnik Uprave za kadrove Sektora za ljudske resurse, a u komisiji su stručnjaci za problematiku municije, naoružanja i eksplozivnih sredstava iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i Vojnotehničkog instituta.

Takođe, ministar odbrane naložio je vanredni inspekcijski nadzor koji sprovodi Inspektorat odbrane. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu